5 viktige ting å vite om hudpleie!

Hudpleie og silkeputetrekk

Hva ønsker du å oppnå med hudpleien din?

Det aller første du bør tenke på er hva du ønsker at hudpleien skal gjøre for deg. Ønsker du for eksempel at hudpleien aktivt skal forebygge eller dempe pigmentering og/eller aldringstegn, eller kanskje redusere urenheter og kviser, må du velge en hudpleieserie som er laget for dette. Hvis huden din har spesielle behov, for eksempel hvis du er ekstra sensitiv for parfyme, er dette også viktig å ta hensyn til når du skal velge hudpleieprodukter.

Tips: Merk deg hudpleieserier som egner seg for den hudtilstanden du ønsker hjelp med, enten det er ren fuktpleie, hjelp mot aldringstegn, eller pleie for sensitiv hud.

Hvilken hudtype har du?

Neste skritt er å finne ut hvilken hudtype du har, enten tørr hud, normal/kombinasjonshud eller fet hud. De alle har forskjellige behov og ulike kjennetegn. For eksempel trenger en tørr hudtype ekstra fukt og fett, mens en fet hudtype trenger en fettfri fuktighetskrem. Med andre ord, hudtypen din er avgjørende for hvilke hudpleieprodukter du kan bruke og hvordan du bør legge opp hudpleierutinen din.

Tips: Finn produktene tilpasset hudtypen din i den hudpleieserien du ønsker å bruke, som er tilpasset deg og din hudtype. Hvis du ikke vet hvilken hudtype du har kan du spørre oss på apoteket. Vi kan måle fuktnivået i huden din og gi deg skreddersydde råd og tips.

Les om gode råd for ansiktspleie for normal hud/kombinasjonshud.

God pleie av normal/kombinasjonshud

Les om gode råd for ansiktspleie for tørr hud.

God ansiktspleie for tørr hud

Les om ansiktspleie for fet hud

God ansiktspleie for fet hud

Les råd ved kviser og uren hud.

Les råd for kviser og uren hud

Til slutt, velg produkter du liker

Det finnes flere serier som kan egne seg for samme hudtype og utfordring. Dette skyldes at man ha ulike preferanser når det gjelder bruk av parfyme, ingredienser, konsistens og forpakning. Hvis du vet hva du ønsker at hudpleien skal gjøre for huden din, og hvilken hudtype du har, bør du velge serie ut fra preferanser og smak.

Det finnes mange forskjellige hudpleieprodukter, så hvis du er usikker bør du i det minste velge produkter som renser huden og tilfører fukt. Dette er basispleien i hudpleierutinen din, og bør brukes fast morgen og kveld. Ønsker du en mer aktiv hudpleie, for eksempel produkter som gir huden mer glød, eller bidrar til å forebygge aldringstegn, er det anbefalt å bruke produkter spesielt utviklet for dette. Bruk gjerne et serum under dag- og/eller nattkremen for en ekstra boost. En peeling gir ekstra glød ved å fjerne døde hudceller og ved å få huden til å fornye seg. En ansiktsmaske 1-2 ganger i uken er også et nyttig tilleggsprodukt.

Tips: Er du usikker på hva du liker? Prøv deg fram for å finne produktene som passer for deg. Du kan se i nettbutikken vår, og bruke filtrene slik at du finner fram til produkter som passer hudtypen og preferansene dine. Hvis du vil lukte på og kjenne hvordan produktene føles må du gjerne ta turen innom et av våre apotek. Våre dyktige medarbeidere kan da hjelpe deg med å finne de produktene som passer deg og dine behov best!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *